Első fejezet- Előételek
Igori börtönkonyha előételei
(csak kedvezményezett fegyencek részére)
1.Az előretolt helyőrség ünnepi ellátmánya Tatároknak 3650.-
( Tatár beefsteak )
A helyőrség főszakácsa a pácban érlelt bélszínt ledarálta, majd sóval, borssal, fokhagymával, vöröshagymával, pirospaprikával, mustárral, tojással, vajjal összegyúrta. Friss zöldségekkel, lilahagymával és pirítóssal kiosztotta.
2.Rakhmár oázis vendéglőjéből 3150.-
A konyhainas a vendég kérésére az oázis egyetlen hízott libájának máját zsírban megsütötte. Fokhagymával, borssal, babérlevéllel ízesítette, majd salátaágyon, lilahagymával kiadta.
3.Kalóz Pepi, amit előételnek szánt 1850.-
Szezámmagos camembert sütött, melyet bazsalikomos salátaágyon tálalt.
Második fejezet – Levesek
Ha a Szaharában a Láthatatlan Légió után kóborolsz, jól jöhet a folyadék
4.Francia idegenlégió ünnepi hagymalevese 900.-
( Francia hagymaleves cipóban)
Szeletelt vöröshagymát, ropogós póréhagymát margarinban megfuttatjuk, majd húslevessel, tejjel és tejszínnel összeforraljuk, száraz fehérborral szédítjük. Az ünnep alkalmából cipóban tálaljuk.
5.Légió hagymalevese 750.-
Nincs ünnep, nincs cipó. csészében, sajtos pirítóssal.
6.Pepita Ofélia jókedvében főzte 950.-
(Tárkonyos raguleves cipóban)
Ez egy finom tárkonyos szárnyas raguleves tejszínnel összeforralva, házi cipóban, citrommal tálalva.
7.Ofélia rosszkedvében 800.-
(Tárkonyos raguleves csészében)
Nem bajlódott cipóval, csészében adta tejföllel.
8.Nagy Levin magánzárkában 750.-
(Orjaleves)
Egy ipari orja húslevesről álmodott, külön szervírozva a húsos csontokat mustárral és tormával.
9.Nagy Bivaly álma 950.-
(Vörös babos csülkös bableves cipóban)
Vörös babbal, füstölt csülökkel, zöldséggel ízletesre főzött fokhagymás bableves, sült házi cipóban.
10.Leila (arab démon) könnyű, erdei gyümölcsös
levese 850.-
Idény szerinti friss, zamatos gyümölcsöt citrommal ízesítjük, tejjel és tejszínnel dúsítjuk. Tejszínhab rózsákkal és pirított mandulával tálaljuk.
Harmadik fejezet – Halételek
Piszkos Fred a kapitány kedvenc ételei
11.Mit evett a kapitány a mexikói vizeken? 1650.-
(Mexikói halfilé)
Na mit? Sült tengeri halfilét. Gombás, paradicsomos, kukoricás, koktélrák raguval, amit fokhagymával ízesítettel és fehér borral szédítettek.
12.Pireuszi csapszékben a kapitány hala 1850.-
(Kárpáti halfilé)
Sült pangasius filé (cápaharcsa), tejszínes, kapros, gombás garnélarák raguval.
13.Piszkos Fred, amit a „Vakapád”-on evett 3190.-
(Királyrák)
Királyrákot és pácolt csirkemellet kardélre hányták, parázson sütötték, fokhagymával kenegették, fehérborral locsolták, friss joghurtos salátaágyra fektették.
14.Piszkos Fred Franciaországban 2850.-
(Dijoni lazacfilé)
Tüskés Vanektől elcsórt lazacfilét dijoni mustár kéregben alaposan megsütötte.
16.Kapitány üres zsebbel 1750.-
(Egészben sült pisztráng)
Fogott egy pisztrángot és szép ropogósra sütötte egészben, közben azon gondolkodott, mit egyen mellé.
Negyedik fejezet – Ó a liba mennyei hízott mája
Vaszics Félszemű Főorvos kedvenc ételei
17.Mahrbukban készített Evelyn 2850.-
Csirkemell roston, libamáj töltelékkel megkenve, rajta paradicsom,
cheddar sajt és úgy megsütve.
18.Vanek Úr a Brigittán (Brigitta egy hajó) 2850.-
(Négysajtos csirkemell libamájjal)
Vaslapon sült, libamájjal töltött csirkemellet evett sajtmártással.
19.Vaszics vasalós libamája 3900.-
(Hízott libamáj roston sütve)
Vaslapon sült libamáj burgonyapüré ágyon tálalva.
20.Vaszics, amikor dőzsöl 3900.-
(Hízott libamáj rántva)
Hízott libamáj asztalfiókból kirántott töltött lőfegyverrel (töltött burgonya).
Ötödik fejezet – Frissen sültek
Nagy Levin ajánlása volt fegyenctársai részére
21.Hallgatag Drugics amitől megszólalt 2050.-
(Lángoló)
Forró serpenyőben csirkemellet chillis színes paprikával, gombával, hagymával összepirítunk, bazsalikommal fűszerezzük. Vigyázat, nagyon erős!
22.Brigitta /a hajó/ nyársa 2250.-
(Saslik)
Kakukkfüves pácban érlelt, nyársa húzott jércemellet, baconba tekert feta sajtot, jércemellet és póréhagymát grillen készre sütünk.
23. Holdvilág Charly az almirai kocsmában 2650.-
(Kacsa legyen vagy liba?)
Az asztalra csapott és páros kacsa vagy libacombot rendelt serpenyőben, hagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával.
24.Az orvgyilkos Ronny a kocsmában 2050.-
(Gyros )
Ínyenc csirkefalatkákat rendelt kapros joghurtos öntettel, friss salátával és sült burgonyával, majd a Prescottban kipihente magát.
25.Kalóz Pepi szerelmének 1490.-
(Filézett csirkecomb, fokhagyma mártással)
Vaslapon sült filézett csirkecomb ízletes fokhagymamártással.
26. Szőke Ciklon Hawaii-on 1800.-
(Hawaii csirkemell)
Vaslapon sült csirkemellet adott grillezett ananásszal az őslakosoknak.
27.Szőke Ciklon Gerje parton 1800.-
(Barackos csirkemell)
Vaslapon sült csirkemellet sonkával, barackkal betakarják, majd trappista sajttal szórják végül sütőben pihentetik.
28.Prücsök felkarolja Őexelenciáját 1850.-
(Aszalt szilvás pulykamell)
Aszalt szilvával és camamberrel töltött pulykamellet evett, amit baconba göngyölve tálaltak.
29.Becsületes megtalálók étele 1850.
(Juhtúrós pulyka)
Finomra vágott vöröshagymát, a pulykamell csíkokat lepirítjuk és tejszínes juhtúróval zamatossá tesszük.
30.Sertéskaraj a Fregatthadnagytól 2150.-
(Ede bácsinak ajánlva)
Vaslapon a sertéskarajt megsütjük. Teszünk rá ropogós bacon szalonnát, fokhagymás tejföllel és füstölt sajttal betakarjuk, majd készre sütjük.
31.Amit Vanek úr véletlen összedobott 1950.-
Grand Hotel konyhájáról lopott sertéskarajt fokhagymásan kisütötte, dobott rá bazsalikomos paradicsomot, paprikát, megszórta trappista sajttal, parmezánnal és pirosra sütötte.
32.Roma pecsenye Igoriban 2150.-
(Cigánypecsenye kicsit másképp)
Vaslapon sült sertéskaraj, sült füstölt szalonnával, jellegzetes cigány fűszerezéssel tálalták.
33.Lángoló serpenyőben aprópecsenye 2150.-
(Brassói talán?)
Szűzpecsenye füstölt szalonnával, paprikával, paradicsommal és vöröshagymával összepirítva.
34.Nagy Levin hétköznap 1250.-
(Rántott szelet akár csirkéből, pulykából vagy sertés karajból)
Kirántott egy szeletet és közömbös arccal jóízűen megette és azon gondolkodott mit is egyen hozzá .
35. Tülök Tódor rákontrázott 1850.-
A sertéskarajt megtöltötte sonkával és sajttal úgy rántotta ki, meglepetésére kék szalagot talált benne.
36. Kapitány a királyok ellen 1900.-
Egy jóképű sertéskarajt sajttal, csemegeuborkával, paradicsommal töltünk, majd baconba göngyölve megsütjük.
37. Amit Fülig Jimmy talált a késen 2590.-
(Baconos szűznyárs)
Baconba tekert szűzérméket tőrre húzták, majd rostlapon megsütötték. Cherry mártással visszaadták Jimmynek.
38. Csülök A’la trebitsch 2850.-
Kazánba füstölt csülköt puhára főzzük, majd egy titkos recept alapján bőrét ropogósra sütjük. Kockára vágott fokhagymás sültburgonyával, párolt lilakáposztával fatálon adjuk.
39.Nagy Levin fokhagymás rettenete 2150.-
(Fokhagymás karaj)
Nagy Levin mesterszakács a kapitány kérésére egy jóízű fokhagymamártásos karajt készített.
Hatodik fejezet –Tészta ételek
Texas vendéglő étlapjáról
40.Troppauer Rümér újabb ötlete 1390.-
Túrós csusza tepertővel, tálban sütve.
41.Penne A’la Mr. Theo 1590.-
(Tejszínes csirkés gombás penne)
Mr. Theo a tejszínes gombás, csirkés pennét imádta.
42.Kapitány Milánóban 2390.-
(Milánói sertés borda)
Sonkát, gombát, paradicsom pürével összeforgatta, frissen főtt spagetti tésztára ráöntötte, majd rádobott egy szelet rántott sertés szeletet.
Hetedik fejezet – Marha hátszín ételek
A Négy Bölcs sintérhez fogadó konyhájáról
43.Láthatatlan légió Dijoni próba tétele 2190.-
(Dijoni hátszín)
Pácban érlelt hátszínt puhára sütjük. Dijoni mustárból készült csípős mártást adunk.
44. Hátszín, ahogy Holdvilág Charly szerette 2450.-
(Hagymás rostélyos )
20 dkg-os hátszínt mustáros pácban megérlelt. Vaslapon megsütötte, majd tetejére, ropogósra sült hagymakarikákat szórt.
45. Ismeretlen csavargótól csent recept alapján 2750.-
(Tarkabors hátszín)
Olajban pácolt hátszínt serpenyőben megsütjük. A pecsenye levéből jóízű fűszeres tarkabors mártást készítünk, amit külön edényben tálalunk hozzá.
Nyolcadik fejezet – marha bélszín ételek
Hallgatag Drugics a bölcs sintérekhez
46.Amivel Mr. Gouldot hátba szúrták 2950.-
(Bélszín nyárs)
Tőrre húzott bélszínt, pulykamellet, füstölt szalonnát, vöröshagymát vaslapon megsütjük.
47.A receptet Hopkins lopta Stroganoftól 3190.-
Pácolt bélszín csíkokat uborkával, gombával összepirítjuk, tejszínnel dúsítjuk, mustárral, sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.
48.Fülig Jimmy dzsungelben 3490.-
Vaslapon sült bélszín, iIllatos erdei gombákból készült cherrys raguval.
49.Fülig Jimmy Budapest VIII. ker 3550.-
(Budapest bélszín)
25 dkg-os bélszínt vaslapon kívánság szerint sütve, hozzá szárnyas májas, gombás, zöldborsós, lecsós ragu. Tuskó Hopkins őszintén ajánlja.
50.Fülig Jimmy gondolata 3690.-
Vaslapon sült bélszín zöldbors mártással.
51.Fülig jimmy kétszer álmodta 4150.-
Kettő darab 12.5dkg-os bélszínt vaslaponmegsütve, rajta két szelet roston sült libamáj, két fej gomba, klasszikus vörösboros mártással leöntve.
52.Fülig Jimmy hosszú álma 3950.-
Vaslapon sült bélszín, kockára vágott libamáj, gomba, füstölt szalonna lepirítva, konyakmártással felengedve.
53.Fülig Jimmy ezt a steaket nagy Bivalytól lopta 5450.-
40 dkg-os bélszínt kérés szerint sütjük. Fűszer vajjal ízesítjük. párolt rizzsel, héjában sült töltött burgonyával és krokettel tálaljuk.
Kilencedik fejezet – Hamm buci
Wágner úr variációi hamburgerre
54. Wágner úr zsebéből 1100.-
Retró hamburger steak burgonyával, és szabadon választható kis üdítővel.
55.Másik zsebében talált cheddar sajttal. 1300.-
Tizedik fejezet – Kímélő vega ételek
A Boldogság- szigetek karcsú asszonyainak titkai ( Sok munka)
56.Vörös karom salátája 1090.-
(Friss vegyes saláta)
Paprika, paradicsom, uborka, római saláta nyakon öntve Oliva olajjal.
57.Görögök a Boldogság –szigeteken 1190.-
(Görög saláta)
Saláta, kígyóuborka, paradicsom, lilahagyma, Oliva bogyó, feta sajt, fűszeres Oliva, két szelet pirítóssal.
58.Piszkos Fred salátája 1350.-
(Tonhal saláta)
Tonhal darabok friss salátával, paradicsommal, uborkával, hagymával, paprikával. Oliva olajos zöldbors mártással leöntve. Friss pirítóssal tálalva.
59. St. Antonio főherceg diétája 1590.-
Rántott camembert sajt diétás bundában. Fahéjas almakosárban, áfonya lekvárral.
60.A Radzer cirkáló ágyúgolyói 1590.-
Kapros juhtúróval töltött gombafejek kisütve.
61.St. Antonio uralkodójának salátája 1990.-
(Caesar saláta)
Tépett római saláta caesar öntettel összekeverve, fokhagymás kenyérkockával, paradicsommal, parmezánnal tálalva, melyre vaslapon sült csirkemellet teszünk.
Tizenegyedik fejezet- Köretek
Amiket Colombo külvárosában az ételek mellé adtak
62. Héjában sült fűszeres tejföllel, sajttal töltött burgonya 500.-
63.Héjában főtt, kockára vágott sült burgonya 450.-
64.Burgonya krokett 450.-
65.Burgonya püré 450.-
66.Hasábburgonya 450.-
67.Fűszeres steak burgonya 450.-
68.Jázmin rizs 450.-
69.Párolt lilakáposzta 450.-
70.Párolt zöldség 650.-
71.Tejszínes párolt zöldség 650.-
Tizenkettedik fejezet- savanyúság
72. Paradicsom saláta 450.-
73.Uborka saláta 450.-
74.Vegyes vágott 450.-
75.Vizes uborka 450.-
76.Almapaprika 450.-
Tizenharmadik fejezet- Mártások
77.Tartár mártás 350.-
78.Külön mártás kívánság szerint 300.-
Tizennegyedik fejezet- Desszertek
Édes élet a kikötőben (Savanyú pofák kerüljenek)
79.Alvilág álma 950.-
(Mák parfé)
Az ópium fogyasztás legális módja, forró meggy öntettel.
80.Alvilág kincse 950.-
(Mákos guba)
Tejben főzött mákkal leforrázott kifli vanília öntettel.
81. Nagy Bivaly palacsintája 850.-
Gesztenyével töltött palacsinta, csoki öntettel.
82.Nagy Levin palacsintái (ízes, kakaós, fahéjas, nutellás) 750.-
83.Sába királynője káromkodott és desszertet készített. 950.-
Palacsintametélt vanília öntettel és gyümölcs darabokkal tálalva barátainak.
84. Almina almája 950.-
Fahéjas bundában rántott almakarikák vanília fagylalttal, tejszínhabbal, fahéjas porcukorral meghintve.
Tizenötödik fejezet – Többszemélyes tálak
Melyből sokan ettek
85. Kétszemélyes frissen sültes tál 4690.-
-Rántott csirkemell (fél adag)
-Rántott gomba (fél adag)
-Rántott trappista sajt (fél adag)
-Brigitta nyárs (fél adag)
-Rizs(1adag), hasábburgnya (2adag)
86.Frissen sültes tál (4személyes) 9950.-
-Sajttal, sonkával töltött sertéskaraj
-Roston sült csirkemell
-Rántott szelet sertéskarajból
-Rántott trappista sajt
-Rántott gombafejek
-Rizs(2adag), hasábburgonya (2adag)
87. 4-en fatálból ettek és utána nem verekedtek 10500.-
-Csülök A’la Trebitsch
-Cigánypecsenye
-Sertéskaraj a Fregatthadnagytól (Ede bácsinak ajánlva)
-Hagymás rostélyos
-Párolt lilakáposzta, zöldséges rizs, kockaburgonya
Az étlapon feltüntetett árak az ÁfA-t tartalmazzák.
A számla végösszege 10%szervízdíjat tartalmaz!
Ételeink minősége nagyban függ a szakácsok által elfogyasztott alkoholmennyiségétől, ezért reklamációt a Süket fülek Clubjában kéretik megtenni!