Első fejezet- Előételek

Igori börtönkonyha előételei

(csak kedvezményezett fegyencek részére)

 

1.Az előretolt helyőrség ünnepi ellátmánya Tatároknak   3650.-

( Tatár beefsteak )

A helyőrség főszakácsa a pácban érlelt bélszínt ledarálta, majd sóval, borssal, fokhagymával, vöröshagymával, pirospaprikával, mustárral, tojással, vajjal összegyúrta. Friss zöldségekkel, lilahagymával és pirítóssal kiosztotta.

2.Rakhmár oázis vendéglőjéből                                          3150.-

A konyhainas a vendég kérésére az oázis egyetlen hízott libájának máját zsírban megsütötte. Fokhagymával, borssal, babérlevéllel ízesítette, majd salátaágyon, lilahagymával kiadta.

3.Kalóz Pepi, amit előételnek szánt                                   1850.-

Szezámmagos camembert sütött, melyet bazsalikomos salátaágyon tálalt.

 

Második fejezet – Levesek

Ha a Szaharában a Láthatatlan Légió után kóborolsz, jól jöhet a folyadék

 

4.Francia idegenlégió ünnepi hagymalevese                    900.-

( Francia hagymaleves cipóban)

Szeletelt vöröshagymát, ropogós póréhagymát margarinban megfuttatjuk, majd húslevessel, tejjel és tejszínnel összeforraljuk, száraz fehérborral szédítjük. Az ünnep alkalmából cipóban tálaljuk.

5.Légió hagymalevese                                                750.-

Nincs ünnep, nincs cipó. csészében, sajtos pirítóssal.

 

 

 

6.Pepita Ofélia jókedvében főzte                                950.-

(Tárkonyos raguleves  cipóban)

Ez egy finom tárkonyos szárnyas raguleves tejszínnel összeforralva, házi cipóban, citrommal tálalva.

7.Ofélia rosszkedvében                                                       800.-

(Tárkonyos raguleves csészében)

Nem bajlódott cipóval, csészében adta tejföllel.

8.Nagy Levin magánzárkában                                          750.-

(Orjaleves)

Egy ipari orja húslevesről álmodott, külön szervírozva a húsos csontokat mustárral és tormával.

9.Nagy Bivaly álma                                                           950.-

(Vörös babos csülkös bableves cipóban)

Vörös babbal, füstölt csülökkel, zöldséggel ízletesre főzött fokhagymás bableves, sült házi cipóban.

10.Leila (arab démon) könnyű, erdei gyümölcsös

 levese                                                                        850.-

Idény szerinti friss, zamatos gyümölcsöt citrommal ízesítjük, tejjel és tejszínnel dúsítjuk. Tejszínhab rózsákkal és pirított mandulával tálaljuk.

 

Harmadik fejezet – Halételek

Piszkos Fred a kapitány kedvenc ételei

 

11.Mit evett a kapitány a mexikói vizeken?                      1650.-

(Mexikói halfilé)

Na mit? Sült tengeri halfilét. Gombás, paradicsomos, kukoricás, koktélrák raguval, amit fokhagymával ízesítettel és fehér borral szédítettek.

 

 

12.Pireuszi csapszékben a kapitány hala                          1850.-

(Kárpáti halfilé)

Sült pangasius filé (cápaharcsa), tejszínes, kapros, gombás garnélarák raguval.

13.Piszkos Fred, amit a „Vakapád”-on evett                      3190.-

(Királyrák)

Királyrákot és pácolt csirkemellet kardélre hányták, parázson sütötték, fokhagymával kenegették, fehérborral locsolták, friss joghurtos salátaágyra fektették.

14.Piszkos Fred Franciaországban                                    2850.-

(Dijoni lazacfilé)

Tüskés Vanektől elcsórt lazacfilét dijoni mustár kéregben alaposan megsütötte.

16.Kapitány üres zsebbel                                                    1750.-

(Egészben sült pisztráng)

Fogott egy pisztrángot és szép ropogósra sütötte egészben, közben azon gondolkodott, mit egyen mellé.

 

Negyedik fejezet – Ó a liba mennyei hízott mája

Vaszics Félszemű Főorvos kedvenc ételei

 

17.Mahrbukban készített Evelyn                                2850.-

Csirkemell roston, libamáj töltelékkel megkenve, rajta paradicsom,

cheddar sajt és úgy megsütve.

18.Vanek Úr a Brigittán (Brigitta egy hajó)                    2850.-

(Négysajtos csirkemell libamájjal)

Vaslapon sült, libamájjal töltött csirkemellet evett sajtmártással.

 

19.Vaszics vasalós libamája                                               3900.-

(Hízott libamáj roston sütve)

Vaslapon sült libamáj burgonyapüré ágyon tálalva.

20.Vaszics, amikor dőzsöl                                                   3900.-

(Hízott libamáj rántva)

Hízott libamáj asztalfiókból kirántott töltött lőfegyverrel (töltött burgonya).

 

Ötödik fejezet – Frissen sültek

Nagy Levin ajánlása volt fegyenctársai részére

 

21.Hallgatag Drugics amitől megszólalt                           2050.-

(Lángoló)

Forró serpenyőben csirkemellet chillis színes paprikával, gombával, hagymával összepirítunk, bazsalikommal fűszerezzük. Vigyázat, nagyon erős!

22.Brigitta /a hajó/ nyársa                                               2250.-

(Saslik)

Kakukkfüves pácban érlelt, nyársa húzott jércemellet, baconba tekert feta sajtot, jércemellet és póréhagymát grillen készre sütünk.

23. Holdvilág Charly az almirai kocsmában                    2650.-

(Kacsa legyen vagy liba?)

Az asztalra csapott és páros kacsa vagy libacombot rendelt serpenyőben, hagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával.

24.Az orvgyilkos Ronny a kocsmában                        2050.-

(Gyros )

Ínyenc csirkefalatkákat rendelt kapros joghurtos öntettel, friss salátával és sült burgonyával, majd a Prescottban kipihente magát.

 

 

25.Kalóz Pepi szerelmének                                         1490.-

(Filézett csirkecomb, fokhagyma mártással)

Vaslapon sült filézett csirkecomb ízletes fokhagymamártással.

26. Szőke Ciklon Hawaii-on                                               1800.-

(Hawaii csirkemell)

Vaslapon sült csirkemellet adott grillezett ananásszal az őslakosoknak.

27.Szőke Ciklon Gerje parton                                              1800.-

(Barackos csirkemell)

Vaslapon sült csirkemellet sonkával, barackkal betakarják, majd trappista sajttal szórják végül sütőben pihentetik.

28.Prücsök felkarolja Őexelenciáját                                  1850.-

(Aszalt szilvás pulykamell)

Aszalt szilvával és camamberrel töltött pulykamellet evett, amit baconba göngyölve tálaltak.

29.Becsületes megtalálók étele                                          1850.

(Juhtúrós pulyka)

Finomra vágott vöröshagymát, a pulykamell csíkokat lepirítjuk és tejszínes juhtúróval zamatossá tesszük.

30.Sertéskaraj a Fregatthadnagytól                                  2150.-

(Ede bácsinak ajánlva)

Vaslapon a sertéskarajt megsütjük. Teszünk rá ropogós bacon szalonnát, fokhagymás tejföllel és füstölt sajttal betakarjuk, majd készre sütjük.

31.Amit Vanek úr véletlen összedobott                              1950.-

Grand Hotel konyhájáról lopott sertéskarajt fokhagymásan kisütötte, dobott rá bazsalikomos paradicsomot, paprikát, megszórta trappista sajttal, parmezánnal és pirosra sütötte.

32.Roma pecsenye Igoriban                                               2150.-

(Cigánypecsenye kicsit másképp)

Vaslapon sült sertéskaraj, sült füstölt szalonnával, jellegzetes cigány fűszerezéssel tálalták.

 

33.Lángoló serpenyőben aprópecsenye                                2150.-

(Brassói talán?)

Szűzpecsenye füstölt  szalonnával, paprikával, paradicsommal és vöröshagymával összepirítva.

34.Nagy Levin hétköznap                                                   1250.-

(Rántott szelet akár csirkéből, pulykából vagy sertés karajból)

Kirántott egy szeletet és közömbös arccal jóízűen megette és azon gondolkodott mit is egyen hozzá .

35. Tülök Tódor rákontrázott                                            1850.-

A sertéskarajt megtöltötte sonkával és sajttal úgy rántotta ki, meglepetésére kék szalagot talált benne.

36. Kapitány a királyok ellen                                            1900.-

Egy jóképű sertéskarajt sajttal, csemegeuborkával, paradicsommal töltünk, majd baconba göngyölve megsütjük.

37. Amit  Fülig Jimmy talált a késen                                2590.-

(Baconos szűznyárs)

Baconba tekert szűzérméket tőrre húzták, majd rostlapon megsütötték. Cherry mártással visszaadták Jimmynek.

38. Csülök A’la trebitsch                                                    2850.-

Kazánba füstölt csülköt puhára főzzük, majd egy titkos recept alapján bőrét ropogósra sütjük. Kockára vágott fokhagymás sültburgonyával, párolt lilakáposztával fatálon adjuk.

39.Nagy Levin fokhagymás rettenete                                 2150.-

(Fokhagymás karaj)

Nagy Levin mesterszakács a kapitány kérésére egy jóízű fokhagymamártásos karajt készített.

Hatodik fejezet –Tészta ételek

Texas vendéglő étlapjáról

 

40.Troppauer Rümér újabb ötlete                                      1390.-

Túrós csusza tepertővel, tálban sütve.

41.Penne A’la Mr. Theo                                                      1590.-

(Tejszínes csirkés gombás penne)                                      

Mr. Theo a tejszínes gombás, csirkés pennét imádta.

42.Kapitány Milánóban                                                     2390.-

(Milánói sertés borda)

Sonkát, gombát, paradicsom pürével összeforgatta, frissen főtt spagetti tésztára ráöntötte, majd rádobott egy szelet rántott sertés szeletet.

 

 

Hetedik fejezet – Marha hátszín ételek

A Négy Bölcs sintérhez fogadó konyhájáról

 

43.Láthatatlan légió Dijoni próba tétele                          2190.-

(Dijoni hátszín)

Pácban érlelt hátszínt puhára sütjük. Dijoni mustárból készült csípős mártást adunk.

44. Hátszín, ahogy Holdvilág Charly szerette                   2450.-

(Hagymás  rostélyos )

20 dkg-os hátszínt mustáros pácban megérlelt. Vaslapon megsütötte, majd tetejére, ropogósra sült hagymakarikákat szórt.

45. Ismeretlen csavargótól csent recept alapján                       2750.-

(Tarkabors hátszín)

Olajban pácolt hátszínt serpenyőben megsütjük. A pecsenye levéből jóízű fűszeres tarkabors mártást készítünk, amit külön edényben tálalunk hozzá.

 

 

 

 

 

Nyolcadik fejezet – marha bélszín ételek

Hallgatag Drugics a bölcs sintérekhez

 

46.Amivel Mr. Gouldot hátba szúrták                                2950.-

(Bélszín nyárs)

Tőrre húzott bélszínt, pulykamellet, füstölt szalonnát, vöröshagymát vaslapon megsütjük.

47.A receptet Hopkins lopta Stroganoftól                           3190.-

Pácolt bélszín csíkokat uborkával, gombával összepirítjuk, tejszínnel dúsítjuk, mustárral, sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.

48.Fülig Jimmy dzsungelben                                             3490.-

Vaslapon sült bélszín, iIllatos erdei gombákból készült cherrys raguval.

49.Fülig Jimmy Budapest VIII. ker                                    3550.-

(Budapest bélszín)

25 dkg-os bélszínt vaslapon kívánság szerint sütve, hozzá szárnyas májas, gombás, zöldborsós, lecsós ragu. Tuskó Hopkins őszintén ajánlja.

50.Fülig Jimmy gondolata                                        3690.-

Vaslapon sült bélszín zöldbors mártással.

51.Fülig jimmy kétszer álmodta                                4150.-

Kettő darab 12.5dkg-os bélszínt vaslaponmegsütve, rajta két szelet roston sült libamáj, két fej gomba, klasszikus vörösboros mártással leöntve.

52.Fülig Jimmy hosszú álma                                              3950.- 

Vaslapon sült bélszín, kockára vágott libamáj, gomba, füstölt szalonna lepirítva, konyakmártással felengedve.

53.Fülig Jimmy ezt a steaket nagy Bivalytól lopta           5450.-

40 dkg-os bélszínt kérés szerint sütjük. Fűszer vajjal ízesítjük. párolt rizzsel, héjában sült töltött burgonyával és krokettel tálaljuk.

 

Kilencedik fejezet – Hamm buci

Wágner úr variációi hamburgerre

 

54. Wágner úr zsebéből                                                      1100.-

Retró hamburger steak burgonyával, és szabadon választható kis üdítővel.

55.Másik zsebében talált cheddar sajttal.                         1300.-

 

Tizedik fejezet – Kímélő vega ételek

A Boldogság- szigetek karcsú asszonyainak titkai ( Sok munka)

 

56.Vörös karom salátája                                                    1090.-

(Friss vegyes saláta)

Paprika, paradicsom, uborka, római saláta nyakon öntve Oliva olajjal.

57.Görögök a Boldogság –szigeteken                                 1190.-     

(Görög saláta)

Saláta, kígyóuborka, paradicsom, lilahagyma, Oliva bogyó, feta sajt, fűszeres Oliva, két szelet pirítóssal.

58.Piszkos Fred salátája                                                    1350.-

(Tonhal saláta)

Tonhal darabok friss salátával, paradicsommal, uborkával, hagymával, paprikával. Oliva olajos zöldbors mártással leöntve. Friss pirítóssal tálalva.        

59. St. Antonio főherceg diétája                                 1590.-

Rántott camembert sajt diétás bundában. Fahéjas almakosárban, áfonya lekvárral.                            

60.A Radzer cirkáló ágyúgolyói                                1590.-

Kapros juhtúróval töltött gombafejek kisütve.

 

61.St. Antonio uralkodójának salátája                             1990.-

(Caesar saláta)

Tépett római saláta caesar öntettel összekeverve, fokhagymás kenyérkockával, paradicsommal, parmezánnal tálalva, melyre vaslapon sült csirkemellet teszünk.

       

Tizenegyedik fejezet- Köretek

Amiket Colombo külvárosában az ételek mellé adtak

 

62. Héjában sült fűszeres tejföllel, sajttal töltött burgonya                                500.-

63.Héjában főtt, kockára vágott sült burgonya                                                        450.-

64.Burgonya krokett                                                                                                           450.-

65.Burgonya püré                                                                                                                 450.-

66.Hasábburgonya                                                                                                               450.-

67.Fűszeres steak burgonya                                                                                                            450.-

68.Jázmin rizs                                                                                                                         450.-

69.Párolt lilakáposzta                                                                                                          450.-

70.Párolt zöldség                                                                                                                  650.-

71.Tejszínes párolt zöldség                                                                                               650.-

Tizenkettedik fejezet- savanyúság

72. Paradicsom saláta                                                                                                          450.-

73.Uborka saláta                                                                                                                   450.-

74.Vegyes vágott                                                                                                                  450.-

75.Vizes uborka                                                                                                                     450.-

76.Almapaprika                                                                                                                     450.-

Tizenharmadik fejezet- Mártások

77.Tartár mártás                                                                                                                    350.-

78.Külön mártás kívánság szerint                                                                                   300.-

 

Tizennegyedik fejezet- Desszertek

Édes élet a kikötőben (Savanyú pofák kerüljenek)

 

79.Alvilág álma                                                         950.-

(Mák parfé)

Az ópium fogyasztás legális módja, forró meggy öntettel.

80.Alvilág kincse                                                       950.-

(Mákos guba)

Tejben főzött mákkal leforrázott kifli vanília öntettel.                                         

81. Nagy Bivaly palacsintája                                            850.-       

Gesztenyével töltött palacsinta, csoki öntettel.

82.Nagy Levin palacsintái (ízes, kakaós, fahéjas, nutellás)     750.-

83.Sába királynője káromkodott és desszertet készített.    950.-

Palacsintametélt vanília öntettel és gyümölcs darabokkal tálalva barátainak.

84. Almina almája                                                            950.-

Fahéjas bundában rántott almakarikák vanília fagylalttal, tejszínhabbal, fahéjas porcukorral meghintve.                                                             

Tizenötödik fejezet – Többszemélyes tálak

Melyből sokan ettek

85. Kétszemélyes frissen sültes tál                                      4690.-

-Rántott csirkemell (fél adag)

-Rántott gomba (fél adag)

-Rántott trappista sajt (fél adag)

-Brigitta nyárs (fél adag)

-Rizs(1adag), hasábburgnya (2adag)

 

86.Frissen sültes tál (4személyes)                                       9950.-

-Sajttal, sonkával töltött sertéskaraj

-Roston sült csirkemell

-Rántott szelet sertéskarajból

-Rántott trappista sajt

-Rántott gombafejek

-Rizs(2adag), hasábburgonya (2adag)

87. 4-en fatálból ettek és utána nem verekedtek                      10500.-

-Csülök A’la Trebitsch

-Cigánypecsenye

 -Sertéskaraj a Fregatthadnagytól (Ede bácsinak ajánlva)

-Hagymás rostélyos

-Párolt lilakáposzta, zöldséges rizs, kockaburgonya

 

 

 

Az étlapon feltüntetett árak az ÁfA-t tartalmazzák.

A számla végösszege  10%szervízdíjat  tartalmaz!

 

 

Ételeink minősége nagyban függ a szakácsok által elfogyasztott alkoholmennyiségétől, ezért reklamációt a Süket fülek Clubjában kéretik megtenni!